Zbulohet projekti i avionit i gjithi dritare dhe me ekrane OLED

Avionët pa dritare do t’u japin pasagjerëve një pamje panoramike të qiellit. Që kur u shpik udhëtimi ajror, njerëzit kanë qenë duke luftuar mbi sediljen e dritares. Jo më! Qendra për Inovacionin e Proceseve, një kompani britanike e teknologjisë dhe kërkimit, po krijon të ardhmen e udhëtimit ajror!

Avionët futuristë në të vërtetë do të jenë pa dritare. Përkundrazi, e gjithë gjatësia e avionit do të mbulohet në ekranet me prekje OLED. Në thelb duke u dhënë të gjithëve në aeroplan një vend virtual të dritares!

Zbulohet projekti i avionit i gjithi dritare dhe me ekrane OLED

Brenda 10 deri në 15 vjet, këto aeroplanë do mund të jenë realitet! Ekranet me prekje lidhen me kamerat që janë vendosur në të gjithë pjesën e jashtme të aeroplanit. Kjo lejon që ekranet të shfaqin një pamje realiste të asaj që po ndodh rreth aeroplanit jashtë.

Me të gjithë muret e aeroplanit të mbushura me ekrane, pasagjerët mund të shikonin në pamjen që i rrethonte dhe kurrë nuk duhej të shqetësoheshin për të marrë një vend të mirë përsëri.

Zbulohet projekti i avionit i gjithi dritare dhe me ekrane OLED

Ky koncept i ri, i ri nuk është pa pengesat e tij. Shumë njerëz kanë ngritur shqetësime se sasia e dritës e shkaktuar nga të gjitha ekranet mund të shkaktojë siklet për disa pasagjerë.

MEDIA LINE NEWS