Studimet e fundit, dhe shkencëtarët kanë arritur të zbulojnë një nga librat më mistëriozë dhe të lashtë të gjendur ndonjëherë.

Libri quhet Çelësi i Solomonit, dhe daton në vitet 1300-1400. Ai përmban nje tekst antik, të quajtur dhe arti i Solomonit.

Në thelb të tij libri tregon mënyra sesi njerëzit mund ti aktivizojnë fuqitë psikike dhe mbi humane që ata posedojnë.

Ndryshe nga llibrat e tjerë të ngjashëm, ky libër mistik, tregon se meditimi është një nga mënyrat kryesore për të aktivizuar fuqitë psikike, siç janë intuita dhe syri i tretë.

Në liër gjithashtu shpjegohet një eksperiment i bërë, i quajtur ‘ Eksperimenti magnetik’. Ky eksperiment konsiston në përdorimin e një pllake magneti, dhe gjilpërave, për të krijuar një pajisje primitive e cila bën të mundur komunikimin në distanca të largta.

Duke fërkuar dy gjilpëra me njëra tjerën, dhe njëkohësisht me pllaken magnetike, krijohet një fushë lidhjeje e përjetshme mes dy gjilpërave, duke bërë të mundur, që më pas, nëse njëra prej gjilpërave lëviz, do të leviz dhe tjetra në të njëjtën kohë.