Whatsapp ka menduar të sjellë dy risi rreth aplikacionit.
E para është një sistem që lejon përdorimin e bisedës pa lidhje me internetin dhe falë një versioni për kompjuter të pavarur nga smartphone dhe tjetra, mundësia e përdorimit të së njëjtës llogari në shumë pajisje.

Funksionaliteti mund të realizohet brenda vitit dhe mund të jetë pjesë e procesit që Facebook dëshiron të transformojë dhe bashkojë të gjitha aplikacionet e tij. Me këtë risi, aplikacioni do të jetë në gjendje të funksionojë në mënyrë autonome edhe nëse smartphoni është i fikur.

Diçka e pamundur deri më sot. Këto ndryshime janē nē vazhdën e përmirësimeve qē po sjell Whatsapp dhe përdorimin e tij edhe për bizneset.