Një tërmet i fortë me madhësi 5.6 me magnetik në Richter Scale ndodhi në 2:49 të mëngjesit të hershëm, 14 kilometra në verilindje të Pargës.

Tërmeti ishte veçanërisht i theksuar në Thesprotia dhe Preveza, ku njerëzit ishin hedhur në frikë. U ndje edhe në Janinë në Arta, Korfuz dhe në zonën më të gjerë.

Thellësia fokale, sipas Institutit Gjeodezik të Athinës, ishte 10 kilometra, me të njëjtën madhësi si tërmeti 4.3 Richter që ndodhi 21 minuta para mesnatës.

Tërmeti i fortë në Parga, sipas informacioneve që vijnë nga zona, ka shkaktuar dëme serioze në Kanalaki. Në veçanti, disa shtëpi të vjetra janë shembur dhe shumë banorë janë plagosur. Po ashtu në rrjetin rrugor krahinor kanë pasur rrëshqitje të dheut dhe rrëzime gurësh. Jo shumë kohë më parë, energjia elektrike u rivendos në zonën që ishte ndërprerë për disa orë.