Ja aeroportet me të cilat ndërpriten fluturimet Shqipëri- Itali

Zyrtarisht dhe fatkeqësisht ne jemi futur në listën e vendeve të prekura nga Koronavirusi. Ne si staf i Medialine po ndajmë me ju disa fakte dhe informacione rreth Koronavirus.

  1. Koronavirusi është me diametër qelizor prej 400-500 mikro, kështu që çdo maskë parandalon hyrjen e saj.
  2. Koronavirusi nuk vendoset në ajër, por në tokë, kështu që nuk transmetohet nga ajri.
  3. Koronavirusi  kur të bie në një sipërfaqe metalike, mund te jetoje deri ne 12 orë, sugjerohet larja e duarve me sapun dhe uje  sa me mire
  4. Koronavirusi kur bie pëlhura, qëndron për 9 orë, kështu që larja e rrobave ose ekspozimi i tyre në diell për 2 orë është e mjaftueshme për qëllimin e vrasjes së tij.
  5. Virusi jeton në duar për 10 minuta, kështu që vendosja e sanitizuesit të alkoolit në xhep është e mjaftueshme për qëllimin e parandalimit.
  6. Nëse  është i ekspozuar në një temperaturë prej 26-27 ° C, do të vritet, nuk jeton në zona të nxehta.
  7. Pirja e ujit të nxehtë dhe ekspozimi në diell është mjaft i mirë.
  8. Qëndroni larg akullores, ujit të ftohte dhe ushqimit të ftohtë.
  9. Gargëzimi me ujë të ngrohtë dhe kripë vret viruset dhe i parandalon ata të vendosen në mushkëri.

Respektimi i këtyre udhëzimeve është i mjaftueshëm për të parandaluar virusin.