Brazili kthehet në vatër të nxehtë me mbi 9 mijë raste dhe i dytë sa i përket fataliteteve

Rastet me koronavirus në botë kanë kaluar shifrën e 85 milionë të infektuar sipas të dhënave të Johns Hopkins University.

Sipas universitetit amerikan që prej nisjes së pandemisë së Covid-19 janë regjistruar 85.122.080 raste, nga të cilët 1.843.135 kanë ndërruar jetë. Ndërsa të shëruarit në mbarë botën janë 47.860.306 persona.

Më e prekur nga pandemia është SHBA-ja e cila deri tani regjistron 20,639,219 të infektuar dhe 351,580 të vdekur.

SHBA-ja ndiqe nga India me 10,340,469 të infektuar dhe 149,649 të vdekur. Më pas është Brazili 7,733,746 të infektuar dhe 196,018 të vdekur.