Senatori Bernie Sanders ka deklaruar se kriza e tmerrshme e koronavirusit në SHBA ka treguar se sa absurde është sistemi aktual i sigurimeve shëndetësore me bazë punëdhënësit.

Pasi njoftoi se ishte duke u larguar nga gara presidenciale, Sanders theksoi se rënia e tanishme ekonomike që po përjetohet, jo vetëm që ka çuar në një humbje masive të vendeve të punës, por gjithashtu ka rezultuar në humbjen e miliona amerikanëve sigurimi i tyre shëndetësor.

Sanders vazhdoi: “Ndërsa amerikanëve u është thënë vazhdimisht se sa i mrekullueshëm është sistemi ynë i sigurimeve private me bazë punëdhënësin, ato pretendime tingëllojnë sot shumë të urryera ndërsa një numër në rritje i punëtorëve të papunë luftojnë me mënyrën se si ata mund të përballojnë të shkojnë te mjeku ose të mos falimentojnë me një faturë të madhe spitalore. “Kujdesi shëndetësor duhet të konsiderohet si e drejtë njerëzore, jo përfitim i punonjësve,” shtoi ai.

Deri më tani në SHBA janë shënuar 12,911 viktima nga koronavirusi dhe janë regjistruar 399,929 të infektuar.