Rama/ Nuk do të bëjmë koalicion me asnje parti

Kryeministri Rama është shprehur sot se PS nuk do të jetë një koalicion me asnjë parti politike, por vetëm me qytetarët në zgjedhjet e Prillit.  Duke ironizuar opozitën, Rama tha se koalicioni që ata po përpiqen të bëjnë është një variant hibrid i papërtypshëm.

“Është pyetje e ezauruar besoj unë, sistemi që kemi zgjedhur është ai që çdo parti garon me simbolin e saj, ose bën një koalicion me një simbol dhe një skuadër të përbashëkët. Ne e kemi bërë të qartë për të gjithë se koalicionin dhe shumicën e kemi me njerëzit. E mirëkuptoj pyetjen tuaj duke parë se çfarë po ndodh në kampin tjetër, ku po punohet për një hibrid të pangrënshëm, të pagëlltitshëm”, tha Rama.

Sa i takon mundësisë së shtyrjes së afatit të skadimit të kartave të identitetit, në mënyrë që qytetarët të kenë mundësi të votojnë në zgjedhjet e Prillit, Rama la të kuptohet se mund të pranohet kërkesa e opozitës jashtë parlamentare.

“Nuk e kam dëgjuar këtë si propozim, kur bëhet fjala te zgjedhjet, ato janë të përbashkëta, rregullat e lojës janë të propozuara bashkërisht, dhe çdo propozim është i mirëseardhur, bën sens dhe normalisht që do të trajtohet me seriozitetin e duhur”, deklaroi kryeministri.

Rama sulmoi dhe presidentin  e vendit Ilir Meta, për të cilin tha se ka probleme me trutë e kokës, dhe  ka shpërdoruar postin që mban.

”Unë nuk mendoj që nuk ka nevojë për komente. Veprimtaria ilegale e Ilir Metës është në sytë e të gjithëve. Ilir Meta nuk është në nivelin që i kërkon kushtetuta por është nën një nivel mesatar të një njeriu që ka humbur marrëdhënien me trutë e kokës.

Një president që lëviz ditën dhe natën për arsye elektorale, në shërbim të një ndërrmarjeje që e menaxhon e shoqja. Dhe është një person që humbet nivel çdo ditë në raport me detyrën”, tha Rama.