Futboll dhe politikë: tema është e nxehtë. Dhe ka shumë që vuajnë. Mes këtyre, edhe legjenda Hristo Stoichkov, që të apasionuarit e mbajnë mend për Topin e Artë të fituar në vitin 1994 dhe e ka bërë futbollistin më të fortë bullgar të historisë, një legjendë.

Pikërisht mbi ndeshjen ndaj Anglisë dhe koret raciste e hetimin e UEFA-s që mund të mbyllë dyert, je reagimi emotiv i tij gjatë emisionit Futbol Central: “Duhet të japin dënime të ashpra si në Angli: 5 vjet, të paktën! Njerëzit nuk meritojnë këtë vuajtje. Mendoni se jam i lumtur dhe komod?!” Më pas, preket dhe nis të qajë.