Që nga regjistrimi i parë në fund të vitit të kaluar në Kinë, koronavirusi Covid-19 është përhapur në të gjithë botën, dhe është shpallur një pandemi nga Organizata Botërore e Shëndetit.

Deri në fillim të pranverës, Evropa ishte bërë rajoni i prekur më keq, me Italinë dhe Spanjën veçanërisht të goditur. Sidoqoftë, ndryshimet në testime do të thotë që numri i çështjeve mund të nënvlerësohet për disa vende.

Por fundi i muajit mars dhe fillimi i muajit Prill kanë sjellë në përphapje të frikshme tē pandemisë nē Shtetet e Bashkuara të Amerikës duke e kthyer në vendin më të prekur me mbi 400 000 raste.

Media Line News duke u bazuar tek të dhënat e publikuar në worldometers.com sjell listën e vendeve më të prekura dhe me numrin më tē lartë të viktimave.

5 VENDET MË TĒ PREKURA:

  • SHBA-  402 471 të prekur
  • SPANJA- 146 690 të prekur
  • ITALIA- 135 586 të prekur
  • GJERMANIA- 109 329 të prekur
  • FRANCA- 109 069 të prekur

5 VENDET ME NUMRIN MË TË LARTË TĒ VIKTIMAVE:

  1. ITALIA- 17,127 viktima
  2. SPANJA- 14,555 viktima
  3. SHBA-  12,914 viktima
  4. FRANCA- 10,328 viktima
  5. BRITANIA MADHE- 6, 159 viktima

MEDIA LINE NEWS