Italia ka filluar masat e para qê pas hapjes graduale në fillim të verës. Disa rajone të Italisë kanë filluar kufizimet e levizjeve me fasha orare.

Media Line News sjell pamjet e një nga zonave më të populluar të kryeqytetit Italian, në natën e parë të fillimit të masave të reja.

Më poshtë disa foto që tregojnë respektimin e masave dhe zero personave që qarkullojne.