Ngadalësimi i niveleve të rritjes është një faktor jashtëzakonisht pozitiv, në disa rajone mendoj se jemi afër pikës së rënies së kurbës vetë, kështu që kulmi mund të arrihet këtë javë dhe më pas të bjerë ”tha Ranieri Guerra, zv / drejtor i WHO në o Circo Massimo ’në Radio Capital, në epideminë e koronavirusit në Itali

” Unë besoj që kjo javë dhe ditët e para të javes tjetër do të jenë vendimtare sepse do të jenë momentet kur duhet të japin efekt masat e qeverisë së 15-20 ditëve më parë”

Kina ka dërguar ekipin e tretë të mjekëve dhe ekspertëve në Itali nga Fujian në përpjekje për të luftuar krizën e koronavirusit. Avioni, i cili transporton tetë ton furnizime mjekësore të dhuruara nga provinca juglindore kineze -20 grupe monitorues shëndetësor, 3,000 kostume mbrojtëse, 300,000 maska ​​(plus 20,000 të tjera të llojit N95) dhe 3,000 mburoja të fytyrës.