Telegram i hapur Drejtuar: Ilir Hoxhës Adresa Te rrënojat e shtëpisë së nënës tij. Tiranë, më 30 qershor 2020. Ilir, lexova letrën e hapur që i drejtoje kryeministrit të vendit, për prishjen e shtëpisë. Si qytetar, ke të drejtë të kërkosh, të...
  Përsëri Shahinit të arsimit “modern” gjuha dhe letërsia i është bërë “ferrë nëpër këmbë”. Nuk i mjaftoi testi i maturës i cili nxorri në shesh të gjitha të palarat e situatës së rënduar në sistemin arsimor, të paralajmëruara nga rezultati...
ÇAF-ÇUFI MODERN I SHAHINIT DHE PEDAGOGËT “ANAKRONIKË” Ministrja me një njohje nën mesatare të gjuhës letrare shqipe, ka sulmuar në mënyrë të padenjë me një status të denjë për “gocë rruge që kapet prej flokësh”, pedagogët në përgjithësi e ato...
Rudina Hajdari është një vajzë (zonjë) e re, të cilën unë e kam kritikuar disa herë madje me tone të cilat mund të kishin qenë pak më të kursyera. Sigurisht që nuk më vjen mirë që e kam bërë këtë,...
Duke dashur të delegjitimojë fitoren e opozitës ndaj tentativës së tij për të kapur procesin zgjedhor dhe për t’iu shmangur identifikimit biometrik, Rama nxitoi të hedhë stigmën për revolucionin e mbaruar. Jo zoti RAMAVIRUS gaboheni! Revolucioni sapo ka filluar! Gongu i djeshëm...
Në kulmin e pandemisë covid-19, Presidenti meksikan iu sul karteleve të drogës, duke i bërë apel atyre të mos shpërndanin pako ushqimore, por t’i jepnin fund krimeve. Deklarata kërkonte të zhvlerësonte humanizmin fals të karteleve me pako gënjeshtare, ndërsa...
Nga sot, opozita shqiptare nuk është më e njëjta dhe sa më shpejtë ta kuptojë, aq më mirë për të vetë dhe për ata që përfaqëson. Ajo ndodhet përpara disa rreziqeve serioze, të vjetra por edhe të reja. Madje,...
Njëherë deputet e pastaj gjithmonë mbret. Një filozofi, aq sa realitet i thënë në një frazë. Ndoshta mund të gabohem, ndoshta. Por, që ky vend ecën s'prapthi këtu besoj se nuk gabohem. Të bëhesh deputet këtu në vendin tonë është...
  Po pranojmë aforfe, që Edi Rama duhet larguar një orë e më parë nga qeveria. Ka dy mënyra që kjo të ndodhë. E para, janë zgjedhjet normale. Nëse njerëzit nuk e duan, atëherë nuk do ta votojnë. Kjo është...
  Teatri është arena ku jeta dhe vdekja artistikisht puthen, ecin për dore, ndahen, dashurohen, prodhojnë drama, tragjedi, urrejtje, simpati, sfida, dështime, fitore, para një spektatori që në fund, i ndikuar nga efekti katartik, çlirohet nga e keqja dhe është...