Në emisionin e mbrëmshëm, “Opinion”, për çështjen e menaxhimit të epidemisë, dolën këto informacione. Në Francë, kostoja e tamponit është 27 Euro dhe rimburoshet 100 % nga shteti.Ne Itali, tek laboratoret private, kushton 40 Euro. Në Maqedoni shteti i mbulon të...
“Nji vransinë si plumbi pushonte mbi qytet gjithë ditën. Jeta zhvillohej e ngathët, disi xvarrisej. Gjethët e para të vjeshtës këputeshin nga dega, zig-zak e bajshin udhën nëpër ajër e sa përkitëshin tokën si me thanë: qé, këtu asht...
  Rama përgjatë gjithë kohës së pandemisë ka mbjellë gjithmonë kaos dhe pasiguri. Vendimet e tij për mbyllje apo hapje, kanë qenë gjithmonë të minutës së fundit, të pa studiuara dhe shpesh herë në kundërshtim me njera-tjetrën. Një pasqyrë e qartë e...
Në kohën e komunizmit, njerëzit u edukuan të rriten vigjilentë. Pra, të denonconin çdo gjë e çdo kënd që kërcënonte partinë dhe atdheun. Rritja me këtë frymë, prodhoi njeriun e modifikuar, jo gjenetikisht, por politikisht, duke krijuar një prototip gjallese...
Ministria e arsimit ka pranuar dështimin e falimentimin e plotë të saj, në realizimin e detyrimit e misionit, për të siguruar sipas Kushtetutës të drejtën e fëmijëve për arsimim të plotë dhe falas parauniversitar. Tingëllon e çuditshme, por faktet flasin...
Një Europë e re dhe një Shqipëri e re do të shihet në të ardhmen si pasojë e pandemisë Covid-19, e cila si një tsunam pushtoi dhe ndryshoi jetët tona, duke i dhënë një grusht të dhunshëm ekonomisë e...
Gentian Gaba Nuk mund të ketë një ilustrim më të përshtatshëm për bilancin negativ të mazhorancës aktuale, sesa sfilata e ‘mesovipave’ me të cilët Veliaj po shëtit në fillim të kësaj fushate të gjatë zgjedhore. Aktorë, gaztorë, këngëtarë, në vjeshtën e...
AGRON GJEKMARKAJ Dje pasdite, para një asambleje të maskuar, foli poeti Edi Rama. Themi poeti sepse ai na rrëfeu për “Shqipërinë ç’ka qenë, ç’është e ç’do të bëhet” e uruara! Një prozë poetike kjo kësaj here. Kryeministri kishte ikur në...
Tanimë fushata ka ndezur motorrët dhe më lejoni në gjuhē banale ta them, " Me qen e me mace janë në fushatë". Por, ajo që më ngacmon zorrët është kur ish- deputetë, e deputetë aktual na dalin e na...
Vdekja e një kryeqyteti

Vdekja e një kryeqyteti

29 shtatori është Dita Kombëtare e Trashëgimisë Kulturore. Viti 2020 e gjen kryeqytetin e Shqipërisë të gjymtuar më shumë se kurrë. Ne që jetojmë në këtë vend e shohim dhe përshtatemi me gjymtimin dhe jemi në gjendje të orientohemi brenda...