Ja kur do dali në treg kartmonedha e re 10. 000 lekëshe

Banka e Shqipërisë do të hedhi në qarkullim brenda dy viteve të ardhshme një kartëmonedhë të re me vlerë 10.000 lekë. Kartëmonedha do të...

Monedhat e reja fillojnë të hyjnë në qarkullim në fund të muajit

Banka e Shqipërisë prezantoi Serinë e Re të Kartëmonedhave Shqiptare, në një ceremoni të veçantë të organizuar me këtë rast. Prezantimi i kësaj serie...

Koronavirusi jep efektet e para negative në ekonominë shqiptare

Ndonëse Shqipëria nuk ka ende asnjë rast të konfirmuar me koronavirus, bizneset vendase kanë filluar të ndiejnë pasojat e virusit që ka shkaktuar panik...
Paralajmërimi i DW/ Shqipëria do pësojë rënien ekonomike më të thellë në rajon

2020 do të jetë një vit i vështirë për ekonominë shqiptare

Për 11 mujorin 2019, eksportet ranë me 4%, tkurrja më e lartë që nga 2015-a. Të tre grupet kryesore “Tekstile dhe këpucë”, “Minerale, lëndë...

“Në Shqipëri po lindin gjithmonë e më pak”/ Plakja e popullsisë, nga kujdesi për...

Nëse në vitet 1990 një çifti në moshë pune i duhet të kujdesej për 3-4 fëmijë dhe dy të moshuar, tani një çifti i...
OSHEE kundra ndërtimit të parqeve me energji diellore

OSHEE kundra ndërtimit të parqeve me energji diellore

Dhënia e lejeve për ndërtimin e parqeve të prodhimit të energjisë nga dielli, apo lejet për konsumatorët e thjeshtë të cilët instalojnë panele diellore...

Bledi Çuçi zyrtarizon faturën e dëmeve nga tërmeti

Bledi Çuci zyrtarizon faturën: Dëmi nga tërmeti i 26 nëntorit është 985 milionë euro Ministri Fuqiplotë Bledi Çuçi ka bërë publik raportin e vlerësimit të...
Paradoksi i ekonomisë shqiptare, nga anë rritje ekonomike nga ana tjetër rreziku për mos marrë rrogën

Eurobondi: Dështon dy herë tenderi për konsulentin

Në dhjetor 2019 dhe janar 2020 qeveria hapi një tender ku kërkonte gjetjen e konsulentëve që do ta udhëheqin atë, në rrugëtimin e daljes...

Zbrazen fshatrat e Belshit, ne shtepi kane mbetur vetem te moshuarit

Emigracioni ka zbrazur vendin, në cdo skaj të tij. Goditjen më të madhe e kanë pësuar fshatrat, ku banorët në kërkim të një jete...

Në 10 vite të varfrit ulën shpenzimet për ushqime dhe rritën ato për banesa

Në 10 vite të varfrit ulën shpenzimet për ushqime dhe rritën ato për banesa Për familjet, të ardhurat e të cilave janë të pakta është...