Arrèstohet me qëllim ekstradimi drejt Gjermanisë, një shtetas kosovar i shpallur në kërkim ndërkombëtar për veprën pènale “Vjèdhja në rrethana rènduese”.

Kápja, nga Pòlicia Kufitare, në bashkëpunim me Interpol Tiarna. Shërbimet e Pòlicisë Kufitare, me rihapjen e kufijve, kanë marrë masa duke shtuar kontrollet për kapjen e personave në kërkim, si dhe për parandalimin dhe gòditjen e krímeve ndërkufitare.

Në hyrje të Pikës së Kalimit Kufitar të Qafë Morinës, shërbimet e Pòlicisë Kufitare, në bashkëpunim me Interpol Tirana, bënë kapjen dhe ndalimin e shtetasit të shpallur në kërkim ndërkombëtar H. H. (K)., 47 vjeç, banues në Smolicë, Kosovë.

Ky shtetas ishte shpallur në kërkim ndërkombëtar, pasi Gjykata Lokale Geilenkirchen/Gjermani i ka vendosur masën e sigurimit ‘Arrest në burg’, për veprën penale “Vjedhja në rrethana rènduese”. Maksimumi i dënimit për këtë vepër pènale është 10 vjet burg.

Në përfundim të veprimeve hètimore, specialistët e Seksionit për Hètimin e Krímit në Komisariatin e Pòlicisë Tropojë bënë arrèstimin provizor të tij, me qëllim ekstrádimin drejt Gjermanisë, mbështetur në Konventën Evropiane të Ekstrádimit.