Kaos dhe skena lufte guerrile në Napoli ndaj masave anti-covid

Skena të luftës guerile urbane ishin prezente mbremjen e kaluar në rrugen Santa Lucia, përpara godinës së Rajonit të Kampanjes.

Protestuesit që dolën në rrugë kundër kufizimeve anti Covid, të gjithë me fytyrat e tyre të mbuluara me maska, arritën të kapërcenin barrierën e policisë dhe me qindra po hedhin fishekzjarre dhe  bomba tymi përpara ndërtesës ndërsa policia përgjigjet me një lëshim të dendur të gazit lotësjellës.

Kaos dhe skena lufte guerrile në Napoli ndaj masave anti-covid

Qindra njerëz u mblodhën edhe  në Largo San Giovanni Maggiore, në Napoli, përpara selisë së Universitetit Lindor për të protestuar kundër ndalimit të orarit dhe mundësisë së bllokimit. Demonstruesit, të cilët përdorën mediat sociale për të bërë thirrje për tubim, treguan një banderolë me fjalët “Na mbyllni, na paguani”, duke sulmuar guvernatorin e Campania De Luca dhe qeverinë Conte me brohoritje protestash.  Protestuesit marshuan nëpër rrugët e qendrës pavarësisht se ishin të ndaluar me urdhër të Rajonit të Campania.

Kaos dhe skena lufte guerrile në Napoli ndaj masave anti-covid

“Sonte kemi qenë dëshmitarë të sjelljes së vërtetë kriminale ndaj policisë. Asnjë kusht i shqetësimit, sado i kuptueshëm nga ana njerëzore, nuk mund të justifikojë në asnjë mënyrë dhunën”. Kështu komisioneri i Napolit Alessandro Giuliano shprehet për luftën urbane në qytet.

MEDIA LINE NEWS