Një dele e shitur për një rekord 350,000 guinea – ose rreth 490,000 dollarë në para amerikane – në një ankand në Skoci këtë javë.

Qengji, i quajtur Double Diamond, kishte gjeneruar zhurmë përpara se të fillonte shitja e National Texel në Lanark, sipas një njoftimi për shtyp nga Shoqëria e Deleve Texel. Ofertat filluan në 10000 guinea (rreth por 13,000 dollarë).

Një luftë e ofertave rriti çmimin deri sa u arrit marrëveshja që delet të ndaheshin midis tre fermave.

“Është ashtu si çdo biznes tjetër – gara me kuaj ose biznesi i bagëtive”, tha Jeff Aiken, një nga ofertuesit fitues, për The Guardian. “Çdo herë, diçka e veçantë vjen së bashku dhe dje u shfaq një Texel ekstra i veçantë. Të gjithë donin një pjesë të tij.”

Delet Texel kanë origjinën në Holandë dhe janë një lloj i preferuar, sipas Texel Sheep Society.

Rekordi i mëparshëm për një dele ishte 230,000 paund – mbi 307,000 dollarë në para amerikane – për një dele të quajtur Deveronvale Perfection në 2009.