Bilanci i mjekëve që vdiq nga epidemia Covid-19 vazhdon të rritet. Sot në Itali, sipas asaj që thotë Federata Kombëtare e Urdhrave Mjekësorë, ka edhe 4 vdekje. Ky është Calogero Giabbarrasi, mjeku i familjes Caltanissetta; Renzo Granata, mjek i familjes nga Alessandria; Ivan Mauri, gjithashtu mjek i familjes, nga Leço, dhe Ivano Garzena, dentist nga Torino. Garzena është dentisti i parë i ndjerë për Covid dhe ishte 49 vjeç. Kështu, numri i përgjithshëm rritet në 29 vdekje që nga fillimi i epidemisë. Sidoqoftë, janë mjekët e familjes që janë më të ekspozuar ndaj rrezikut të infektimit: të dhënat e shoqatës tregtare tregojnë se 50% e të ndjerëve ishin mjek të përgjithshëm.

Ndërkohë sot në mëngjes Shefi i Departamentit të Mbrojtjes Civile, Angelo Borrelli, ka shfaqur simptoma të etheve dhe, si masë paraprake, është larguar nga selia e Departamentit. Për shkak të këtij indispozicioni të vogël, Mbrojtja Civile komunikon, duke filluar nga sot, deri në caktimin e një date, konferenca e përditshme për shtyp mbi emergjencën e Coronavirus në ora 6 pasdite pezullohet. Departamenti i Mbrojtjes Civile do të vazhdojë të garantojë efikasitetin maksimal dhe, gjithashtu përmes Zyrës së Shtypit, të shpërndajë informacionin në dispozicion për emergjencën aktuale. Përditësimi i të dhënave të detajuara mbi monitorimin e shëndetit në Itali do të sigurohet përmes një njoftimi për shtyp i cili do të dalë në orën 18.00.