Qyteti i Elbasanit do të mirëpresë kampionatin Ballkanik dhe Europian të radioamatorizmit, me garat që do të mbahen nga datat 8 dhe 12 Maj. Bëhet fjalë për një aktivitet historik, sepse është hera e parë për vendin tonë që mban një kampionat të këtyre përmasave. Sekretari i Pergjithshem i kesaj federate, Fatos Demeti, na tregon me shume rreth ketij akiviteti, ndërsa shton se ishin arritjet pozitive të ekipit nga Elbasani vitin e shkuar që e bën të mbahet në Elbasan.
Prej katër ditësh qyteti i Elbasanit do të kthehet në kryeqendrën e radioamatorizmit, një evenimet historik ky, ndaj edhe për vetë qytetin ësëhtë kthyer në një sfidë mbarëvajtja e këtij kampionati.