Menaxheri i Manchester Cityt, Pep Guardiola, ka dhuruar 1 milion euro në drejtim të sigurimit të pajisjeve mjekësore për luftën kundër koronavirusit në vendin e tij Spanjë.

Ish-lojtari dhe menaxheri i Barcelonës bëri dhurimin për një fushatë të nisur nga Fondacioni Angel Soler Daniel dhe College of Barcelona.

“Fushata ka për qëllim të grumbullojë materiale mjekësore dhe kontribute financiare nga mjekë kolegjialë dhe nga popullata e përgjithshme, për blerjen e pajisjeve dhe pajisjeve mjekësore që aktualisht mungojnë në qendrat shëndetësore në Kataloni,” thuhet në një deklaratë nga kolegji.