Dy lëkundje tërmeti u shënuan brenda 1 ore në ishullin grek të Kretës.

Termeti i parë, me magnitudë 3.9 Rihter, i dyti me magnitudë 4.0 në orën 4:24 të mëngjesit dhe i treti ishte më i fortë, 4.7 i shkallës Rihter në 5:11 minuta të mëngjesit. Lëkundjet u ndjenë edhe në Turqi. Epiqendra: 40 km nga Palaikastron të Greqisë dhe dhe 397 km në jug të Izmirit.

Mësohet se nuk ka rrezik për cunam në Greqi, Turqi dhe Francë. Si pasojë e një energjie të madhe të akumuluar nëntokë, lëvizjet e pllakave tektonike me shtrirje në Ballkan kanë shkaktuar tërmete të shpeshta në Shqipëri, Turqi dhe Greqi.