Shkencëtarët thonë se do duhen të paktën dy muaj përpara se të kenë një vaksinë gati për këtë infeksion.

Sëmundja po përparon në vende të tjerë dhe Gjermania u bë shteti i radhës që njoftoi se ka regjistruar një rast.

Profesor David Fisman tha se skenari më i mirë është që virusi të vdesë pasi të nisë vera.

Të tjerë ekspertë kanë bërë paralajmërimin e frikshëm: “Nuk është diçka që do zhduket javën ose muajin tjetër”.