Në një kohë të zakonshme mbremja e 13 marsit do të kishte mbledhur në shesh mjaft qytetarë për të kremtuar Natën e Verës, duke i lënë vend datës 14 kur do të kulmonin festimet. Por në një kohë të jashtëzakonshme, kur është shpallur gjendja e pandemisë, pamja e ofruar nga qyteti i ballokumeve është vërtetë trishtuese.

Bulevardi është krejtësisht bosh dhe parqet po ashtu. Ndonëse në vatrat familjare gjithësecili është përpjekur të festojë, entuziazmi nuk është i njëjtë. Prej mëngjesit të sotëm qyteti i luleve është nën shtetrrethim, si masa të shtuara ndaj koronavirus.

Ajo që vlerësohet pozitivisht në keto kushte është ndërgjegjësimi i qytetarëve për të qëndruar në shtëpi. Kujtojmë se në Elbasan janë 2 persona të infektuar me koronavirus.