Eshtë mbajtur ceremonia e ndarjes së çmimeve “Global”, ku vlerësimet në muzikë bëhen nga suksesi i këngëve në radio. Në listën e triumfuesve nuk mund të mungonte këngëtarja shqiptare Dua Lipa. Ajo rrëmbeu çmimin “Artistja më e mirë britanike”.

Nëpërmjet rrjeteve sociale Dua falenderon të gjithë bashkëpuntorët dhe fansat e saj për mbështetjen që i kanë dhënë. Ajo ka treguar se është mjaft e lumtur për këtë trofe të radhës.