Del klasifikimi: Ja 8 modelet e makinave më të sigurta nga Euro NCAP

Siguria e makinave është në rritje: Testet Euro NCAP, programi evropian i vlerësimit për makina të reja,  e dekretojnë atë. Nga 55 modelet e vlerësuara në 2019, 41 ishin ato që morën rezultatin maksimal prej 5 yjesh: një nga më të mirët që kur filloi projekti në 1997.

Mercedes-Benz CLA (Makina të vogla familjare), Tesla Model 3 & BMW 3 Series (Makina të mëdha familjare), Subaru Forester (Small Road-Road / MPV), Tesla Model X (Large Off-Roader), Audi A1 & Renault Clio ( Supermini), Tesla Model 3 (Hybrid & Electric), janë 8 modelet fituese – në kategoritë e ndryshme – të provave Euro NCAP 2019.

Në detaje, Casa della Stella ka rifituar kurorën në kategorinë e vogël familjare, me modelin CLA, një alternative sportive për sedanin e klasit A, fituesin e  “Best in Class” të vitit 2018. CLA e ka dalluar veten për fitimin e rezultati më i mirë i përgjithshëm i vitit, me vlerësime mbi 90 përqind në tre nga katër fushat e vlerësimit. Kompania gjermane në vitin 2019 prezantoi pesë modele të tjera, të gjitha të vlerësuara me rezultatin më të lartë, me performancë të shkëlqyer të teknologjive të asistencës së shoferit Adas.

Tesla Model 3 kryeson kategorinë e automjeteve ‘të mëdha’ familjare, ekuivalent me BMW 3 Series. Gjermania ishte më i mirë në mbrojtjen e këmbësorëve, ndërsa ai amerikan, në përgjithësi, për sistemet Adas. E reja Škoda Octavia renditet e dyta në këtë kategori.

Në klasën e vogël SUV, në vend të kësaj fiton Subaru Forester i ri; vendi i dytë ex a eko për Mazda CX-30 dhe VW T-Cross.

Referuar: ANSA.it