Situata sizmike në pellgun e mesdheut duket aktive duke shënuar me dhjetra lëkundje në më pak se 24 oret e fundit.

Pak minuta më parë vendi ynë pêsoi nje lêkundje me magnitude 4.1 e njëjta me lêkundjet në Greqi vetëm pak minuta më parë.

Por, ajo cfarë e bën të frikshme dhe të mistershme eshte se edhe Turqia u godit nga lëkundje e afërt në magnitudë. 3.6 ishte magnituda qe goditi Turqinë.

Të tre lëkundjet kane ndodhur në harkun e më pak se 2 orêve.