Rreth 1% e popullsisë mund të jetë psikopatike, sipas një studimi. Njerëzit që konsiderohen psikopatë luftojnë me shprehjen e llojeve të ndryshme të emocioneve, veçanërisht empatinë, trishtimin dhe frikën.

Sidoqoftë, psikologët besojnë se mund të bien në dashuri si pjesa tjetër e jona, por mënyrat se si ata shprehin ndjenjat e tyre dhe komunikojnë në marrëdhëniet e tyre janë krejt të ndryshme.