Farsa e 30 qershorit: Fillon mbushja e kutive të votimit nëpër zyra e shtëpi

 

Refuzimi nga Rilindja i propozimit te Opozites se Bashkuar, i cili garanton voten e lire, eviton mbushjen e kutive te votimit si dhe barazi te plote te te dyja paleve ne administrimin zgjedhor eshte fundi i reformes.

Ulja kritike e nivelit te garancive dhe synimi i kapjes e manipulimit te zgjedhjeve nga qeveria permes propozimit te Partise Socialiste rrezon te gjithe procesin e reformes dhe e ben praktikisht nul ate.

Ky refuzim ka synim te ligjeroje manipulimin e zgjedhjeve te Dibres ne 2016,te zgjedhjeve te pergjithshme te 2017 dhe te turpit te votimeve moniste te 2019 dhe riperseritjen e tyre edhe ne te ardhmen.

Reforma zgjedhore dhe zbatimi i saj kushte themelore per hapjen e negociatave te anetaresimit te Shqiperise ne BE.

Rilindja e ka penguar qellimisht Integrimin e Shqiperise ne BE.

Pa zgjedhje te lira e te ndershme nuk ka hapje te negociatave.

Ka vetem nje pergjegjes per bllokimin e hapjes se negociatave ky eshte Edi Rama.