Analistët Enton Abilekaj dhe Andi Bejtja deklaruan në studion e Çim Peka se nuk ka një mandat të tretë për Edi Ramën.

“Që Rama e ka humbur mandatin e tretë kjo është e sigurt, problemi është kush do e marrë,” tha Abilekaj.

Opozita nuk po e kapitalizon në terren këtë pakënaqësi,” tha Abilekaj.

Atij i punon truri vetëm për të manipuluar votat,” tha Bejtja.

Të dy shprehën shqetësimin se në fushatë dhe zgjedhje mund të kthehet në problem fakti që pushteti lokal është në duart e PS.

“Pushteti lokal është në duart e Ramës, të gjitha efektet e këtij pushteti i shkojnë mazhorancës,” tha Abilekaj.

“Unë shoh një rrezik të madh te pushteti lokal. Kemi edhe një palaçollëk të faktorit ndërkombëtar,” tha Bejtja.