Autoritetet në Meksikë thonë se një pluhur i hirit ra në skajin jugor të qytetit të Meksikës pas rritjes së aktivitetit në vullkanine afërt Popocatepetl.

Zyra kombëtare e mbrojtjes civile tha të Dielën se rënia e dritës së hirit ka ndodhur në bashkitë jugore të qytetit të Meksikës Tlalpan dhe Xochilmilco.

Zyra tha se emetimet e hirit ka të ngjarë të vazhdojnë dhe disa ndoshta do të tërhiqen drejt Meksiko City, por shpërthimet ndoshta nuk do të jenë më të këqija nga ato që janë parë tashmë vitet e fundit. Vullkani 17,797 metra (5,426 metra) ndodhet 45 milje (72 kilometra) në juglindje të kryeqytetit.

Kishte qenë veçanërisht aktive në fillim të këtij viti, por u qetësua pak deri në epërsinë më të fundit të aktivitetit. Rreth 25 milion njerëz jetojnë brenda rreth 60 milje (100 kilometra) nga krateri i mali