Tsipras pranon humbjen dhe uron kreun e opozitës

0
Greek opposition New Democracy conservative party leader Kyriakos Mitsotakis waves to his supporters outside of a polling station in Athens, on Sunday, July 7, 2019. Greeks are voting in the first parliamentary election since their country emerged from three successive international bailouts but is still struggling to emerge from a crippling nearly decade-long financial crisis. (ANSA/AP Photo/Thanassis Stavrakis) [CopyrightNotice: Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved]

Tsipras pranon humbjen dhe uron kreun e opozitës për fitoren, kur janē numēruar 10% të votave tē hedhura nē kuti nga qytetarët grek.

Tsipras i ka telefonuar duke i thënē që duke filluar nga dita e nesërme do ti dorëzojë zyrën e kryeministrisë, sepse rotacioni ështē pjesë esenciale e domokracisë.

Referuar rezultateve paraprake Neo Demokracia arrin tē marrē shumicēn e vetme dhe pritet të mos kushtëzohet nga koalicionet qeveritare.

Gjithashtu nē fjalēn e tij Tsipras pranoi se reformat e ndërmarra në tē mirë të vendit iu desh tē paguante një faturē tē lartë qē i kushtoi edhe humbjen e qeverisjes.

MEDIA LINE NEWS| medialine.al