Separatistët rrëmbejnë 78 nxënës në veriperëndim të Kamerunit

0
Separatistët rrëmbejnë 78 nxënës në veriperëndim të Kamerunit

Separatistët rrëmbejnë 78 nxënës në veriperëndim të Kamerunit.

Separatistë të armatosur kanë rrëmbyer të paktën 78 nxënës dhe drejtuesit e tyre nga një shkollë prezbiteriane në fshatin Nkwen në rajonin veriperëndimor të Kamerunit. Kjo sipas raportimeve të  një guvernator.

Rrëmbimi i të dielës vonë u zhvillua pranë Bamendas, kryeqyteti i rajonit të trazuar anglishtfolës, sipas guvernatorit Deben Tchoffo.

Një video e raportuar nga fëmijët e rrëmbyer është lëshuar në mediat sociale nëpërmjet njerëzve që e quajnë veten Amba Boys.

Në video, rrëmbyesit detyrojnë disa prej nxënësve për të dhënë emrat e tyre dhe emrat e prindërve të tyre. Fëmijët thonë se u rrëmbyen të dielën vonë nga Amba Boys. Vendi ku ata po mbahen nuk dihet për momentin.

Ata që identifikohen si rrëmbyesit thonë se ata do të lironin vetëm fëmijët kur të arrijnë atë që dëshirojnë. “Ne do t’ju lirojmë vetëm pas luftës. Ju do të shkoni në shkollë tani”

Qindra njerëz janë vrarë në rajonet anglosaksone të Kamerunit në vitin e kaluar, ku dhuna midis separatistëve të armatosur dhe ushtrisë është rritur që nga një goditje qeveritare kundër protestuesve në rajonet veriperëndimore dhe jugperëndimore të cilët pretendojnë se si minoritet në gjuhën angleze ata janë të margjinalizuar nga francezët -folësit e  qeverisë.

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here