Pamjet e fundit të katedrales që i rezistoi luftrave dhe revolucioneve

0

Sot pasdite e gjithë Franca por edhe opinioni mbarëbotëror ishte i shokuar teksa shihte pamjet e djegies së Katedrales mesjetare të Notre Dame.

Punimet për ndërtimin e saj nisën në në vitet 1163  dhe përfunduar pas gati 2 shekujsh. Katedralja mori formën e saj përfundimtare në vitin 1344.

Kjo katedrale i ka rezistuar luftrave dhe revolucioneve për të pasur fundin tragjik në vitin 2019.

Ne po ju sjellim disa nga fotot e djegies të raportuara nga mediat ndërkombëtare.