Lega Nord forcë e parë në Itali ndërsa PD renditet e dyta

0

Salvini është shprehur i kënaqur nga rezultatet e votimeve për Parlamentin Europian. Lega Nord u rendit e para me 34.34% të votave.

Salvini ēshtë shprehur se do të ketë ndryshime dhe Europa ka nevojë për reformim. Ndërsa në planin kombëtar të qeverisë Italiane nuk do të ketë ndryshime rrênjësore. Lëvizja me 5 Yje shënoi një rënie drastike duke marrë rreth 17.05% të votave dhe duke u kaluar edhe nga PD me 22.71% të votave. Forza Italia e Berlusconit nuk shkoi më shumë se 8.78% të votave.

Green Parties nuk arritën të jenë faktor në Itali duke marrë pak më shumë se 2%.

Lega Nord forcë e parë në Itali ndërsa PD renditet e dyta

MEDIA LINE NEWS| medialine.al