15 C
Tirana
E mërkurë, Nëntor 20, 2019

SKANDAL/Koncesionari i Check-up ka marrë 6.5 milionë euro nga shteti për shërbime që nuk...

Në kontratat koncesionare, të cilat janë shtuar dukshëm vitet e fundit, po rezulton që kompanitë private janë të mbrojtura dhe të gjithë rrezikun po...
E ore e shikoni Lali Erin që vendos gjoba edhe për lypsat

Gjendja mjerane: 19% e familjeve shqiptare mbijetojnë me lista

atruktura e borxhit të familjeve shqiptare është shumë e ndryshme, që nga kredia bankare deri tek tregjet informale, overdrafti dhe të ashtuquajturat lista në...
Borxhi i akumuluar i sigurimeve shoqërore rrezikojnë skemën e pensioneve

Si po rrezikohen pensionet: Institucionet shtetërore nuk paguajnë kontributet

Një situatë alarmante është rikthyer në arkën e sigurimeve shoqërore, ku entet publike po refuzojnë në masë të paguajnë kontributet. Sipas të dhënave zyrtare...
Pse zbatimi i fiskalizimit do të jetë i vështirë dhe gjasat për kosto të fshehura

Qeveria tërhiqet përkohësisht: Shtyhet fillimi i fiskalizimit të bizneseve

Pas kërkesave të vazhdueshme të grupeve të interesit, procesi i fiskalizimit është shtyrë dhe nuk pritet më të fillojë më nga 1 janari, siç...

Dhuna ndaj grave, kosto e lartë për ekonominë shqiptare. Ja sa paga të humbura...

Dhuna ndaj grave është një fond i rëndë social po që e impakton shumë negativisht ekonominë një vendi. Programi i Organizatës së Kombeve të...

Bizneset shqiptare pa “tru”

Bizneset vendase nuk ndjekin zhvillimet që kërkon koha, zero investime në kërkim shkencor Në vendet e zhvilluara, por edhe në ato në zhvillim, gati...

Tregu imobiliar ne krize,bie blerja e apartamenteve

Tregu imobiliar në qytetin e Elbasanit ka pësuar renie drastike,sa i perket shitjes se pasurive te patundeshme, nderkohë që numri i...

Kërcen euro, arrin në nivelin më të lartë në 4 muaj

Monedha e përbashkët ka hyrë në një trajektore rritëse në tregun e brendshëm prej më shumë se dy javësh. Sipas kursit zyrtar të Bankës së...

“Varfërohen” familjet e pasura, rrisin shpenzimet për ushqime, i ulin për restorante më 2018

Familjet e pasura shqiptare, 20 përqindëshi më të ardhurat më të larta, i ka limituar shpenzimet për hotele dhe restorante etj., më 2018 në...
MEDIALINE.AL

SHBA fillon luftën tregtare edhe me BE-në

Shtetet e Bashkuara do të vendosin tarifa në mallra të Bashkimit Evropian në vlerë të 7.6 miliardë dollarëve. Ky është kapitulli i fundit në...
- Advertisement -