Kanadaja arreston CEO dhe vajzën e themeluesit të Huawei

0
Kanadaja arreston CEO dhe vajzën e themeluesit të Huawei

Kanadaja ka arrestuar zyrtarin kryesor financiar të Huawei në Vancouver.  Ai po përballet me ekstradimin në SHBA në një masë që ka për qëllim të përkeqësojë tensionet mes SHBA dhe Kinës.

Meng Wanzhou, një nga zëvendëskryetarët e bordit të kompanisë teknologjike kineze dhe vajza e themeluesit të kompanisë Ren Zhengfei, u arrestuan më 1 dhjetor.

Seanca gjyqësore është caktuar të premten, sipas departamentit të drejtësisë të Kanadasë. Arrestimi thuhet se lidhet me shkeljet e sanksioneve amerikane. Në një deklaratë, departamenti konfirmoi se Meng ishte arrestuar dhe po përballet me ekstradim. “Pasi që ekziston një ndalim publikimi, ne nuk mund të japim detaje të mëtejshme në këtë kohë. Ndalimi u kërkua nga zonja Meng, “tha ajo.

Rezervat e aksioneve në SHBA dhe aksionet aziatike ranë pas arrestimit të Meng. Lajmi erdhi pasi Uashingtoni dhe Pekini filluan tre muaj negociatash që kishin për qëllim shkrirjen e luftës së tregtisë së tyre, e cila po i shton shqetësimet e investitorëve globalë rreth rritjes së normave të interesit në SHBA dhe rreziqeve të tjera ndaj rritjes ekonomike globale.

MEDIA LINE NEWS| medialine.al