ITALI: Tremujori i parë i 2019-ës jep sinjale pozitive të ekonomisë italiane

0
ITALI: Tremujori i parë i 2019-ës jep sinjale pozitive të ekonomisë italiane

Qeveria e re populiste italiane, mesa duket ka marrë fitoren e parë sa i përket ekonomisë italialine. Pas dy tremujorësh me rreziqe recensioni të ekonomisë italiane, tre mujori i parë i 2019-ës shënoi rritje.

Sipas UPB ekonomia italiane pati një rritje prej 0.1% të PBB-së. Kjo sipas publikimit vjen si pasojë e rritjes së industrisë prodhuese italiane. Këto ritme rritjeje të ngjashme do të ruhen edhe në parashikimin e 3- mujorit të dytë, por me një pasiguri akoma më të madhe ndikuar nga çeshtja e BREXIT.

Sipas raportit publikuar ekonomia italiane mbetet “e ekspozuar ndaj luhatshmërisë së kthimit të borxhit të qeverisë” dhe kufizimeve tregtare që mund të ndodhin ndaj Mbretërisë Bashkuar, por edhe Kinës.

MEDIA LINE NEWS| medialine.al