Greqia e shqetesuar per ngadalesimin e marreveshjes per detin

0

Situata që po kalon vendi ynë kanë bërë që të largohet vëmendja nga marrëveshja e detit me greqin. Këtë e ka vënë në dukje një shkrim i të përditshmes greke “Tanea”, e cila nxjerr në pah klimën jo të mirë të marrëveshjes dhe friken se dikush po ndërhyn në të. Mbi këtë janë tre çështje kryesore;

1. E para, ishte reagimi që pat në shqipëri marrveshja, edhe pse opsion më pak i besueshëm, se po të ishte falë reagimit, Kryeministri ynë do e kishte falur të gjithin.

2. E dyta, deklarata e presidentit të Republikês  në intervistën dhënë për mediat greke, ku qartazi kuptohej se duhej një marrëveshje e re për detin dhe ajo duhet të ishte konform dizpozitave kushtetuese.

3. Takimi i Edi Rames me presidentin dhe mosdaljen me deklarata të kunderta, apo edhe mimika që e shoqëronte pas daljes është konfirmimi që diçka po luhet.

Nisur nga këto mediat greke kanë nisur analizën dhe indirekt ato japin indicje se ky ndryshim ka ardhur pas takimit të kryeministrit shqiptar më 22 Mars në Ankara me Presidentin turk, Erdogan. Duke shtuar edhe çështjet dhe deklaratat që ky i fundit bëri për zhvillimet në Kosovë, të bën të dyshosh që diçka po luhet…