Gati taksia e re fluturuese me 5 vënde pasagjerësh

0
Gati taksia e re fluturuese me 5 vënde pasagjerësh

Taksia e re “fluturues” është zbuluar nga Start- Up gjerman Lilium, i cili pretendon se zinxhiri vertikal i ngritjes mund të jetë bazë për një shërbim ajror brenda gjashtë vjetësh.

Taksia elektrike me pesë vende është projektuar për të udhëtuar deri në 300 km dhe  një orë me shpejtësi të lartë. Ky versioni i ri mundëson kapacitet udhëtimi prej 5 personash.

Firma, e cila ka tërhequr më shumë se 100 milionë euro investime që nga themelimi i saj në vitin 2015, ka vendosur një objektiv të ofrimit të taksive ajrore ngjashmërisht si Uber në qytetet metropolitane deri në vitin 2025.

MEDIA LINE NEWS| medialine.al