Epidemia e Ebolas po kthehet në kërcënim serioz në Kongo

0
Epidemia e Ebolas po kthehet në kërcënim serioz në Kongo

Më shumë se 1,600 njerëz të infektuar në provincën e veriore të Kivu që nga shpërthimi i epidemisë.

Punonjësit e shëndetësisë marrin pjesë në funeralin e një gruaje të infektuar me Ebola në fshatin e saj të shtëpisë Mutwanga, në krahinën e veriore të Kivu, Republika Demokratike e Kongos.

Epidemia Ebola në një rajon të rrënuar nga konflikti në Republikën Demokratike të Kongos është jashtë kontrollit dhe mund të bëhet aq serioz sa shpërthimi që shkatërroi tre vende në Afrikën Perëndimore midis 2013 dhe 2016, kanë paralajmëruar ekspertët dhe shefat e ndihmës.

Rastet e reja gjatë muajit të kaluar janë rritur me ritmet më të shpejta që nga shpërthimi vitin e kaluar.

MEDIA LINE NEWS| medialine.al