Chelsea rrezikon dy vjet bllokim merkatoje për shkelje me transferimet

0
Chelsea rrezikon dy vjet bllokim merkatoje për shkelje me transferimet

Chelsea rrezikon dy vjet bllokim merkatoje për shkelje me transferimet. FIFA po heton pesë klube të Premier League mbi shkeljet e mundshme të rregullave për nënshkrimin e lojtarëve të huaj nën moshën 18 vjeçare.

Chelsea është një prej këtyre klubeve, siç raportohet nga The Guardian në janar dhe se njoftoi të mërkurën që njësia e Integritetit dhe Pajtueshmërisë së FIFA do të kërkonte të vendoste një ndalim dyvjeçar të transferimeve. Kjo do të thotë ndalim merkatoje për katër sesioneje dhe një gjobë prej 500,000 franga zvicerane.

Chelsea lëshoi ​​një deklaratë të shkurtër të mërkurën mbrëma duke thënë se ata kishin “bashkëpunuar plotësisht me FIFA-n dhe ofruan prova gjithëpërfshirëse që demonstronin pajtueshmërinë e saj me rregulloret e zbatueshme të FIFA-s”.

Burimet e njohura me hetimin e FIFA-s kanë konfirmuar se katër klube të tjera të  angleze po rrezikojnë një ndalim të transferimit, së bashku me klubet e profilit të lartë në të gjithë Evropën. Emri i klubit tjetër anglez nuk është zbuluar, megjithëse Fifa konfirmoi në shtator 2017 se sjellja e Manchester City-ut që përfshinte lojtarë të rinj ishte në shqyrtim. Kampionët e Premier Ligës mohuan çdo njohuri të situatës në atë kohë.

Në një deklaratë, Fifa tha: “Siç është komunikuar në shtator 2017, u hapën hetime lidhur me klubin Chelsea FC si dhe klubet e tjera angleze në lidhje me shkeljet e mundshme të Rregullores për Statusin dhe Transferimin e Lojtarëve.

Procedurat janë në vazhdim dhe deri më sot, asnjë vendim nuk është miratuar nga organet gjyqësore të FIFA-s. Kështu, klubet duhet të prezumohen të pafajshëm nëse nuk vendoset ndryshe. Asnjë informacion i mëtejshëm nuk mund të sigurohet pasi që rastet janë në vazhdim. ”

 

Barcelona, ​​Real Madridi dhe Atlético Madrid janë shpallur fajtorë për shkelje në lidhje me nënshkrimin e të miturve, me Atlético dhe Barcelona që shërbejnë me një embargo dy-dritare dhe dënimi i ngjashëm i Realit u përgjysmua në një.

MEDIA LINE NEWS| medialine.al